dinsdag, 5. juni 2007 - 10:00

ABN-AMRO opent aanval op skimmen

Amsterdam

ABN AMRO gaat haar geldautomaten voorzien van een nieuw type voorzetstuk. Deze moet aanvallen van skimming verder terugdringen. Het nieuwe voorzetstuk wordt de komende maanden op de 1200 geldautomaten van ABN AMRO die buiten staan, aangebracht. Dit maakte de bank dinsdag bekend.

Het nieuwe voorzetstuk heeft een aantal nieuwe kenmerken, die het voor criminelen moeilijker, zoniet onmogelijk, maakt om kopieerapparatuur aan de geldautomaten te bevestigen. Naast de nieuwe voorzetstukken heeft ABN AMRO een aantal aanvullende instructies op de geldautomaten aangebracht om de consument nog bewuster te maken hoe veilig te pinnen. ABN AMRO verwacht medio dit jaar al haar automaten van een nieuw voorzetstuk te hebben voorzien.

Geldautomaten van ABN AMRO zijn de afgelopen periode doelwit geweest van criminelen die de magneetstrip van pinpassen van klanten kopieerden en de pincode afkeken om met de illegaal verkregen gegevens geldopnamen te doen. Klanten van wie hierdoor geld van de rekening is verdwenen, krijgen het bij ABN AMRO altijd binnen 24 uur teruggestort.
Provincie:
Tag(s):