maandag, 19. maart 2007 - 20:44

Amsterdam en Almere vragen kunstenaars de toekomst te verbeelden

Amsterdam

De gemeenten Amsterdam en Almere hebben kunstenaars uit verschillende disciplines (architectuur, beeldende kunst en poëzie) gevraagd om de ruimtelijke toekomst van Amsterdam als metropool te verbeelden. Het resultaat van deze opdracht is vanaf 24 mei te zien tijdens de 3e Internationale Architectuur Biënnale te Rotterdam.

Amsterdam en de omliggende regio (de Noordvleugel van de randstad) zijn dit jaar een proces gestart om gezamenlijk te komen tot een lange termijnvisie op de (ruimtelijke) ontwikkeling van de regio. Tijdens dit proces, dat Noordvleugel 2040 heet, wordt aan verschillende groepen gevraagd om mee te denken over de toekomst van de ‘metropool Amsterdam’. De bijdrage van Amsterdam en Almere aan de Biënnale zal ook in dit teken staan.

Onder leiding van tentoonstellingsarchitecten Kossmann&De Jong zullen kunstenaars uit verschillende disciplines hun beeld van de metropool Amsterdam geven. Op zaterdag 17 maart is de aftrap verricht met een workshop in de Kauwgomballenfabriek in aanwezigheid van wethouder Maarten van Poelgeest van Amsterdam.
Provincie:
Tag(s):