maandag, 12. maart 2007 - 13:21

Angst voor externe opslag als dienst neemt af

Haarlem

De angst voor externe opslag als dienst neemt af. Men vertrouwt steeds vaker en sneller op het outsourcen van de backup aan een externe partij. Online backup is in veel gevallen voordeliger dan de traditionele backup, maar het is vooral eenvoudiger en veiliger.

Men hoeft geen tapes meer te wisselen of deze op te slaan in kluizen. Dankzij online backup staan de gegevens al buiten de deur en bij de meeste aanbieders zijn de gegevens ook direct versleuteld. Sommige aanbieders, waaronder MKBackup, slaat deze gegevens ook nog eens op twee fysieke locaties op voor nog meer veiligheid.

Ruim vier jaar geleden was dit absoluut anders. MKBackup ontdekte dat de markt er toen nog niet klaar voor was. Het slechte imago van de internetmarkt enkele jaren daarvoor was hiervan de reden. Inmiddels is deze angst verdwenen. "Je kiest niet zomaar een aanbieder" vindt commercieel directeur Ernst Veen van MKBackup: "Dat de markt snel groeit blijkt uit de vele aanbieders. Maar vele van deze aanbieders oefent het bedrijf vanaf het woonadres uit’.

‘Online backup is een vertrouwensproduct en ik zou voor de backup van mijn belangrijke bedrijfsdata dan ook niet alleen naar de prijs kijken, maar ook naar de veiligheid en certificaten van een aanbieder en hoe het bedrijf is georganiseerd. In november 2005 verkreeg MKBackup de PCI 3 certificering en inmiddels verzorgt het de backup voor meer dan 100.000 betalende klanten. En daarmee is MKBackup Nederlands grootste online backupaanbieder in de Benelux en Duitsland’, aldus Ernst Veen.

MKBackup beschikt over twee eigen datacenters in Nederland en Duitsland. De gegevens van de klanten worden op deze twee fysieke locaties opgeslagen. MKBackup beheert met 20 medewerkers ruim 92 TB (94.208 GB) aan data van accountants, advocaten, architecten, banken, notarissen, makelaars en vele andere soorten bedrijven, verenigingen en stichtingen.
Categorie:
Tag(s):