donderdag, 1. februari 2007 - 9:00

Auto botst met trein in Nieuwland

Nieuwland

Een auto is woensdagavond met een trein in botsing gekomen. Het ongeval gebeurde omstreeks 20.30 uur op de Smalzijde in Nieuwland. Daar passeerde rond dat tijdstip de trein die reed vanuit Leerdam in de richting van Gorinchem. Op de bewaakte spoorwegovergang (met halve bomen) stond of reed langzaam een bestelbus.

Deze kwam uit de richting van Arkel. De machinist zag de bestelwagen en begon met remmen. De trein nam aan de voorkant in het remmen de bestelauto een stuk mee. Agenten vonden de 56-jarige bestuurder uit Leerbroek langs de spoorlijn.

Mogelijk dat hij uit zijn auto geslingerd werd. Ook het bestuurdersportier lag naast de rails. De man die overigens alleen in de bestelbus zat had hoofdletsel. Een ambulance bracht hem voor behandeling over naar het ziekenhuis in Gorinchem. Daar nam een arts ook een bloedproef af bij de autobestuurder. Bij de agenten bestond al op de plek van het ongeval de indruk dat de man mogelijk onder invloed van alcohol was. Direct werd het spoorwegverkeer stilgelegd. Er zaten zes passagiers in de trein die door de politie verder zijn gebracht.
Provincie:
Tag(s):