zondag, 23. december 2007 - 10:50

Benny Neyman ernstig ziek

Amsterdam

Zanger Benny Neyman is ernstig ziek. Al langere tijd kampte de zanger met pijn in zijn nek en werd hij van top tot teen onderzocht. Maar men kon niets vinden. Afgelopen week werd de pijn hem te veel en besloot hij zich wederom te laten onderzoeken. Toen bleek dat hij kanker in een ver gevorderd stadium heeft. De zanger is direct opgenomen in het ziekenhuis.

Benny Neyman is geboren in Maastricht. Begin jaren '70 volgde hij een opleiding aan de Kleinkunst Academie in Amsterdam. In de tweede helft van de jaren '70 brak Benny Neyman langzaam door, maar zijn eerste grote hit scoorde hij pas in 1980 met het nummer "Ik weet niet hoe". In 1985 scoorde Benny Neyman zijn grootste hit: met "Waarom fluister ik je naam nog" behaalde hij de nummer 1-positie in de Nederlandse hitparades. In de Radio 2's Top 2000 editie 2007 neemt het de 384e positie in wat tot dan toe zijn hoogste klassering in het bestaan van de oudejaarslijst is<1>.

Vanaf de tweede helft van de jaren '80 scoorde Benny Neyman geen grote hits meer. Wel bracht hij nog een groot aantal albums uit, die goed verkochten en had hij een aantal succesvolle theatertournees.

In de zomer van 2006 breekt Neyman met zijn management en krijgt hij een burn-out. In oktober 2007 verscheen zijn laatste album "Onverwacht".

De concerttour die Neyman in januari zou beginnen is afgezegd.
Categorie:
Tag(s):