maandag, 22. januari 2007 - 20:45

Bobbys op stage in Assen

Assen

Twee politiemensen en twee hulpverleners uit de verslavingszorg uit het Engelse Nottingham lopen een week lang mee met hun collega’s in Assen. De stage die vandaag is begonnen is onderdeel van het project “Tackling Drugs, reducing crime�.

De stages vormen een belangrijk onderdeel van het project. De Engelse politiemensen en hulpverleners willen in Assen vooral meer leren over de manier waarop drugsgerelateerde criminaliteit hier wordt aangepakt.

Er is vooral interesse voor de wijze waarop wijkagenten in Assen veelplegers “adopteren� en begeleiden. De stagiaires hopen op praktische tips en methodieken die zij ook in Nottingham kunnen toepassen.

Later dit jaar zullen ook politieagenten en medewerkers uit de verslavingszorg uit Poznan naar Assen komen voor een soortgelijke stage. Een team uit Assen gaat dit voorjaar in zowel Poznan als Nottingham kijken hoe de praktijk op dit terrein daar wordt uitgevoerd.

De resultaten van de samenwerking worden verwerkt in een rapport dat in 2008 wordt aangeboden aan alle lidstaten van de EU.
Provincie:
Tag(s):