maandag, 26. maart 2007 - 13:54

Bos overlegt met Almunia, Juncker en Steinbrück

Minister Bos van Financiën heeft op maandag 26 en dinsdag 27 maart, voorafgaand aan de Eurogroep en Ecofin, kennismakingsgesprekken met eurocommissaris Almunia, Eurogroep-voorzitter Juncker en de Duitse minister van Financiën Steinbrück, momenteel voorzitter van de Ecofin Raad. Onderwerpen zijn onder meer economische situatie, het Stabiliteitspact en de Nederlandse budgettaire situatie. Dit heeft het ministerie van Financiën maandag bekendgemaakt.

In de gesprekken zal Bos de uitgangspunten van het begrotingsbeleid van de nieuwe Nederlandse regering toelichten. Ook zal hij ingaan op de meest actuele budgettaire situatie in Nederland. Bij de bespreking van het Stabiliteitspact zal Bos ingaan op het belang voor Nederland van naleving van het Pact door EU-landen.

In de Eurogroep en Ecofin staan onder andere op de agenda de voorbereiding voor de IMF-voorjaarsvergadering, een aantal stabiliteits- en convergentieprogramma's van EU-lidstaten, een richtlijnvoorstel voor grensoverschrijdende overnames in de financiële sector en een richtlijnvoorstel voor betaaldiensten.
Categorie:
Tag(s):