woensdag, 7. maart 2007 - 16:15

Burgemeester Job Cohen geeft startsein Scooter Brigade

Amsterdam

Burgemeester Job Cohen bezoekt vrijdag 9 maart de jongerenstichting Connect Initiatieven en hulporganisatie Karam. De burgemeester gaat in gesprek met vrijwilligers van de stichting en krijgt een rondleiding. Tevens overhandigt hij een scooter aan de jongerenstichting. Met dit gebaar geeft de burgemeester het startsein aan de Scooter Brigade van Connect Initiatieven.

Het doel van Connect Initiatieven is om de ‘verloren’ jongere te bereiken. De stichting staat in het teken van het werken aan een positief zelfbeeld, een betere relatie met de ouders en bewoners en een beter arbeids- en scholingsperspectief. De stichting doet dat door de jongeren te coachen.

De coaching heeft geleid tot de Scooter Brigade. Een groep gecoachte jongeren vormt de scooterbrigade van Bos en Lommer. Ze gaan de buurt in om andere jongens te mobiliseren en te motiveren. Als ze willen kunnen ook die jongens weer gecoacht worden en zich bij de scooterbrigade voegen.

Op die manier laat Connect Initiatieven de jongeren zien dat ze het heft in eigen handen kunnen nemen en zelf de buurt leefbaarder kunnen maken. De jongeren zijn de toekomst en kunnen, mits ze gemotiveerd zijn, zeker het verschil maken.

Naast de Scooter Brigade zijn de jongeren van Connect Initiatieven ook druk bezig met de voorbereidingen voor projecten van Karam. Binnenkort wordt er een container vol met medische hulpartikelen verscheept naar Suriname. De jongeren zullen op 8 maart een begin maken met het vullen van de container.
Provincie:
Tag(s):