vrijdag, 25. mei 2007 - 0:01

Coloriet verzorgt werkstage PvdA raadsleden

Lelystad

Zes Raadsleden van de PvdA Lelystad hebben woensdag stage gelopen bij zorginstelling Coloriet. In Lelystad bestaat de Stichting Coloriet uit verpleeghuis Laarhof en Laarstaete en verzorgingshuis De Hoven. Verpleeghuiszorg is zorg voor mensen met chronische, somatische en/of psychogeriatrische ziekten met meervoudige problemen en ernstige handicaps.

In de Hoven biedt Coloriet ouderen een beschermende woonvorm, zorg en dienstverlening, gericht op de instandhouding van de zelfstandigheid en het behouden van de regie over het eigen leven. Bij de zorg, behandeling en dienstverlening staat het ondersteunen van de zelfredzaamheid en zelfstandigheid van cliënten voorop. De PvdA raadsleden hebben zelf kunnen aangeven op welke afdeling zij de stage willen doorbrengen. Er werd gekozen voor de verpleegafdelingen, de ambulante zorg, facilitaire voorzieningen en de keuken.

Het doel is door de contacten met bewoners en personeel aan het einde van de dag een beeld te krijgen van de werkzaamheden binnen de zorginstelling. En daarbij een antwoord te krijgen op de vraag ‘waar gaat het goed en wat zijn knelpunten’.
Provincie:
Tag(s):