woensdag, 14. maart 2007 - 20:20

De jeugd heeft de toekomst, maar die ligt niet in Nederland

Amsterdam

Uit recent onderzoek in opdracht van Visie21 blijkt dat 44% van de jongeren in de toekomst wil emigreren naar het buitenland. Dit is een van de conclusies die aanleiding gaven tot de oprichting van het Jeugdkabinet. Het Jeugdkabinet kondigt in het regeerakkoord zowel beleidsmatige als bijzonder concrete maatregelen aan. Zo wil het kabinet onder meer dat
sport de binding in de samenleving vergroot, dat jongeren brommer gaan rijden op ethanol en dat er vrolijker uniformen gedragen gaan worden.

Maar liefst 94% van jongeren tussen 13 en 19 jaar vindt dat er iets moet veranderen in Nederland. Ten eerste moet de criminaliteit omlaag. Net als de zeespiegel: de toestand van het milieu baart de jeugd zorgen. Ten derde vinden jongeren dat het asielbeleid duidelijker en eerlijker moet worden.

Interview/NSS peilde in opdracht van Visie21 de mening van meer dan 600 jeugdige Nederlanders en kwam tot deze en meer conclusies. Jip, die in 2006 al meewerkte aan de Visie21 toekomstvisie voor en door Nederlanders, wilde daar iets aan doen. Want niet alles is negatief: '61% van de jongeren is trots op Nederland. Dat is een goede basis om
te werken aan een beter Nederland, te beginnen met het vergroten van de onderlinge verbondenheid', aldus de 17-jarige jeugdpremier Jip Samhoud.
Categorie:
Tag(s):