woensdag, 7. november 2007 - 14:10

Den Haag neemt tweede plaats in handen

Den Haag

In de aanloop naar de play-offs in de nationale bekercompetitie ijshockey heeft HYS Den Haag de tweede plaats in handen genomen. In een rechtstreeks duel met de Amstel Tijgers uit Amsterdam die tot vanavond op en gelijk aantal punten stond werd een voorsprong van 3 punten behaald met nog twee duels te gaan.

Het lelijke eendje uit de competitie van vorig jaar heeft zich ontpopt als een trotse zwaan en liet met goed verzorgd spel zien dat het dit jaar echt een ploeg is om rekening mee te houden. In de eerste periode komen de Hagenezen op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Natte en Bruinsma. Schaafsma scoort kort voor de eerste onderbreking nog wel de aansluitingstreffer, maar HYS is duidelijk de betere ploeg.
Dat komt tot uiting in de tweede periode, waarin Butochnov de 3-1 op het bord zet. Als Paul Vincent dan ook nog eens een Penalty Shot om zeep helpt lijken de toch al matig spelende Tijgers er niet meer bovenop te komen. Toch is het in de derde periode Marcel Kars die op 55.16 de aansluitingstreffer scoort en de hoop op een goeie uitslag bij de Amsterdammers groeit weer. Met nog ongeveer anderhalve minuut op de klok verruilt coach Ron Berteling de goalie voor een aanvaller maar de wissel loopt verkeerd. Verwarring op het ijs, maar niet bij scheidsrechter De Brabander, die resoluut opnieuw en penalty shot toekent aan Den Haag. Natte heeft hier geen moeite mee en laat Knudsen kansloos. Met nog 42 seconden te spelen weten de Hofstedelingen optimaal gebruik te maken van het lege Amsterdamse net en scoort Bohac de laatste treffer van de wedstrijd; 5-2.

Programma deze week :
Wo 7-11 Vadeko Flyers Heerenveen - Ruijters Eaters Geleen
Nijmegen Devils - Destil Trappers Tilburg
Vr 9-11 Nijmegen Devils - Ruijters Eaters Geleen
HYS Den Haag - Destil Trappers Tilburg
Za 10-11 Vadeko Flyers Heerenveen - Amstel Tijgers Amsterdam
Pecoma Grizzlies Groningen - Nijmegen Devils
Zo 11-11 Amstel Tijgers Amsterdam - HYS Den Haag
Destil Trappers Tilburg - Pecoma Grizzlies Groningen
Ruijters Eaters Geleen - Vadeko Flyers Heerenveen

Foto’s : Marvellous fotografie
Heinonen heeft de puck safe
Mollen moet in Salomonson zijn meerdere erkennen
Categorie:
Tag(s):