vrijdag, 9. maart 2007 - 10:03

Detailhandel zet ruim 4 procent meer om

Amsterdam

In januari 2007 heeft de detailhandel 4,1 procent meer omgezet dan een jaar eerder. Vooral de detailhandel via internet behaalde een fors hogere omzet. De omzetstijging van postorderbedrijven en andere detaillisten die via internet verkopen, bedroeg in januari bijna 12 procent.

De omzetontwikkeling van de detailhandel is in januari 2007 positief beïnvloed doordat januari dit jaar een gunstigere samenstelling van de koopdagen had dan vorig jaar. Ook na correctie hiervoor resteert een duidelijke omzettoename. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

De non-foodwinkels behaalden in januari 2007 een omzetgroei van 4,8 procent. De winkels hebben vooral meer artikelen verkocht. Het omzetvolume was 3,7 procent hoger dan een jaar eerder.

In de non-food realiseerden de winkels in consumentenelektronica de grootste omzetgroei, ruim 8 procent. Van de onderscheiden branches in de non-food boekten alleen de textielsupermarkten omzetverlies. De omzet was ruim 5 procent lager dan een jaar eerder.

De winkels in voedings- en genotmiddelen hebben in januari 3,0 procent meer omgezet. De prijzen waren 1,3 procent hoger dan een jaar eerder, de verkopen 1,6 procent.
Categorie:
Tag(s):