maandag, 26. maart 2007 - 19:06

Diezerpoort wordt graffiti-vrij

Zwolle

Winkelstraten in Diezerpoort in Zwolle worden graffitivrij. Om het graffitiprobleem aan te pakken hebben de winkeliersvereniging Diezerpoort en de gemeente Zwolle de handen ineen geslagen. Samen hebben ze een plan gemaakt, waardoor eigenaar of huurder van een pand in de winkelstraten in Diezerpoort, op een bijzonder voordelige manier van graffiti op het pand af kan komen. Voor slechts € 119,- inclusief BTW per pand wordt gedurende drie jaar de graffiti verwijderd door het bedrijf Graffiti Clean.

Erwin van der Worp, de voorzitter van de winkeliersvereniging Diezerpoort doet een oproep aan alle eigenaren of huurders van panden in de winkelstraten in Diezerpoort: ‘Graffiti in onze winkelstraten is een lelijk gezicht en het straalt onveiligheid en verloedering uit. Grijp deze kans om de winkelstraten graffitivrij te krijgen met beide handen, meld uw pand aan voor dit unieke project!’.

De panden worden eerst door het bedrijf Graffiti Clean aan een grondige schoonmaakbeurt onderworpen. Deze eerste grote schoonmaak gebeurt volgens de “Thermoschokmethode�. Dat wil zeggen dat met heet water en onder hoge druk de graffiti van de gevel wordt verwijderd. Als het pand schoon is, wordt een speciale anti graffiti-coating aangebracht, die voorkomt dat nieuwe graffiti zich hecht aan de ondergrond. Hierna wordt gedurende drie jaar om de veertien dagen eventuele graffiti van het pand verwijderd.
Provincie:
Tag(s):