zaterdag, 3. februari 2007 - 20:38

Erik Dekker nieuwe ambassadeur Drentse Fiets 4Daagse

Diever

Oud wielrenner Erik Dekker is zaterdagmiddag tijdens de Fiets- en Wandelbeurs 2007 in de RAI voorgesteld als de nieuwe ambassadeur van de Drentse Fiets 4Daagse. Erik Dekker heeft zich bereid verklaard om zich de komende tijd te zullen inzetten voor het grootste fietsevenement van Nederland.

Met Kunst- en Fietswerk is dit jaar het thema van de Drentse Fiets 4Daagse, die van 10 tot en met 13 juli plaatsvindt. Vanuit de vaste startlocaties Assen, Emmen, Hoogeveen, Diever en Meppel ontdekt de deelnemer kunst in Drenthe in al haar vormen. De routes leiden bijvoorbeeld langs bekende en minder bekende kunstwerken, waarbij ‘Bartje’ vast niet zal ontbreken!

Vanuit één van de vaste startlocaties stapt de deelnemer elke dag op voor een toerfietstocht van 40 of 60 km. Ook kan er worden deelgenomen aan de CarrouselRoute, waarbij telkens vanuit een andere startplaats een route wordt gefietst.

Speciaal voor kinderen zijn er de KinderActiefRoutes van ongeveer 30 km. Minder validen kunnen deelnemen aan de RollOnRoute. Veilige routes met alle faciliteiten voor mensen die gebruikmaken van een scootmobiel of rolstoel. De echte fietsfanaat doet mee met de Fiets 4Daage Sport Edition met de Proloog, de 80/100 km Routes en de ATB 4Daagse. En tot slot is er het Fiets 4Daagse Arrangement Lingen, een vierdaagse fietstocht van Emmen naar het Duitse Lingen en weer terug met drie hotelovernachtingen op basis van logies/ontbijt in Lingen.
Provincie:
Tag(s):