zaterdag, 10. maart 2007 - 22:24

Fifty’s swing & blues bij Roots on the Hill

Grolloo

De Groninger fifty’s swing- & bluesformatie High Temperature treedt op zaterdag 17 maart op in café-restaurant Hofsteenge in Grolloo. Het concert wordt georganiseerd door stichting Roots on the Hill.

Bij High Temperature zorgt het tempo waarin de blues wordt gespeeld voor hoge temperaturen, zowel op het podium als in de zaal. Geen hi-tech, maar oude tube-amps, contrabass en pianoboogie. Authentieke muziek uit het hart van vier virtuoze muzikanten.

Geïnspireerd door de Amerikaanse swingbands uit de jaren vijftig richtte mondharmonicaspeler Herbie in 1998 High Temperature op. De band speelt met name eigen werk. Deze swingbluesstijl is naar eigen zeggen uniek in Nederland en zorgt voor een aangename afwisseling op zowel blues- als jazzfestivals.

Slechts enkele Groningstalige nummers verraden dat deze muzikanten niet afkomstig zijn uit Amerika. Het zijn onder meer Louis Jordan en Dave Bartholomew die Herbie helpen bij het schrijven van de nummers. Daarnaast speelt High Temperature niet-standaard covers van onder meer Fats Domino, Ray Charles en Jerry Lee Lewis.

Het optreden van High Temperature begint om 22.00 uur. De entree bedraagt vijf euro.
Provincie:
Tag(s):