donderdag, 22. maart 2007 - 16:57

Gepimpte rolstoel voor kinderen

Huizen

Kinderen met een beperking hebben dezelfde rechten als kinderen zonder een beperking. Dat is de visie van kinderrevalidatiemerk Huka. Kinderen uiten hun persoonlijkheid door hun kledingstijl, haardracht, sieraden, kleur- en bijvoorbeeld muziekkeuze. Dit inspireerde Huka tot de ontwikkeling van de Skwirrel II: een elektrische kinderrolstoel met een persoonlijk design. Kinderen kunnen via internet hun nieuwe rolstoel voorzien van
kleuren en zelfgekozen beelden.

Fan van een voetbalclub? Dan maak je je eigen FC Skwirrel. Gek van paarden? Dan zet je snuitje mooi op je Skwirrel II.

De Skwirrel II is door Huka geïntroduceerd in revalidatiecentrum Heliomare. Onderzoek van Huka wijst uit dat kinderen een elektrische rolstoel ook als 'cool' kunnen ervaren. Tests op scholen maakten zelfs duidelijk dat kinderen zonder handicap soms met een beetje jaloezie naar zo'n snel rijdend wagentje kijken. Een hoogwaardige en ook mooie rolstoel draagt bij aan een optimale aansluiting van kinderen met een handicap op de sociale omgeving.

Met de nieuwe Skwirrel II voert Huka ook een aantal verbeteringen door. Zo zijn de rijeigenschappen fors verbeterd, is er een grote variatie aan besturingssystemen beschikbaar en is het basisdesign van de Skwirrel geactualiseerd.
Categorie:
Tag(s):