vrijdag, 19. oktober 2007 - 8:22

'Gestolen' schilderij hangt in museum

Spanbroek

Een als gestolen bestempeld schilderij in de uitzending van woensdag 17 oktober 2007 van het opsporingsprogramma Ter Plaatse van RTV Noord-Holland blijkt helemaal niet gestolen. Dit heeft de politie donderdag bekendgemaakt.

Woensdagavond werd in het televisieprogramma aandacht besteed aan een kunstroof uit een woning in Amsterdam. Bij deze roof werden acht werken van Karel Willink en Rob Scholte gestolen.

In de uitzending en op de website van ter Plaatse werd een werk van Willink, genaamd 'het Renaissancemeisje' getoond. Het schilderij, dat eigendom is van de INGbank is echter in bruikleen gegeven aan het Scheringa museum in Spanbroek voor een speciale Willink-tentoonstelling. Het schilderij hangt hier veilig en wel.

Volgens Ter plaatse zou de aangever van de acht gestolen werken het schilderij van ‘het Renaissancemeisje' hebben aangegeven als bij hem uit huis gestolen. Als dit zo is gaat het om vermoedelijk een reproductie. Op de website van Ter Plaatse is inmiddels het bericht gerectificeerd.
Provincie:
Tag(s):