maandag, 22. januari 2007 - 13:35

Henk van D. vaker in de fout

Assen

Bij de politie en het Openbaar Ministerie zijn tegen de van moord op Suzanne Wisman verdachte Henk van D twee aangiftes bekend, één aangifte van de ex-vrouw van de verdachte en één aangifte door diens dochter. Dit melde het Openbaar Ministerie in Assen vanmiddag in een persbericht. Dit naar aanleiding van een publicatie in het Algemeen Dagblad vanmorgen.

De aangifte van de ex-vrouw wegens mishandeling dateert uit 2003 en heeft geleid tot een veroordeling door de politierechter in Assen op 4 november 2003.

De aangifte van de dochter wegens mishandeling heeft geresulteerd in een dagvaarding van de verdachte tegen de zitting van de politierechter op 10 januari 2007. Op dat moment zat de verdachte in voorlopige hechtenis wegens de verdenking van betrokkenheid bij de dood van Suzanne. Om die reden is de zaak van de betreffende zitting afgehaald. Op de dagvaarding stonden naast de mishandeling van de dochter ook verdenkingen van mishandeling, poging tot zware mishandeling, bedreiging en vernieling. Geen van die zaken betrof echter aangiften door de ex-vrouw of dochter van de verdachte.

Verder is de verdachte op 14 juni 2005 door de politierechter in Assen veroordeeld wegens twee mishandelingen tot een werkstraf van 50 uur. Ook in die zaken betrof het geen aangiften van de ex-vrouw of dochter van verdachte.

Het OM bestrijdt derhalve dat aangiften door de ex-vrouw en dochter van verdachte zijn genegeerd. De aangiften die zijn gedaan, hebben wel degelijk tot vervolging geleid.

Anders dan in de media is gesteld is door een vriendin van de dochter van verdachte geen aangifte gedaan van een zedendelict. Het is juist dat die vriendin bij de politie heeft gemeld dat de verdachte haar onzedelijk zou hebben betast. Zij is door het team dat onderzoek doet naar de dood van Suzanne woensdag 17 januari daarover ook gehoord en heeft daarbij desgevraagd te kennen gegeven geen meerwaarde te zien in het doen van aangifte.
Provincie:
Tag(s):