donderdag, 15. februari 2007 - 13:10

Hennepkwekerij 'beveiligd' met boobytraps

Hengelo

Donderdagmiddag is de Twentse politie op een hennepkwekerij gestuit in de Binnenhavenstraat in Hengelo. Omdat het vermoeden bestond dat de kwekerij 'beveiligd' was met boobytraps, is de Explosieven Opruimings Dienst (EOD) ingeschakeld.

De omgeving van de Binnenhavenstraat werd door de politie en brandweer afgezet. Met behulp van een robot is door de EOC het aangetroffen apparaat onklaar gemaakt en kon na enkele uren het sein veilig worden gegeven. Om wat voor apparaat het gaat kan op dit moment, in belang van het verdere onderzoek, nog niet worden verteld.

Er werd een zeer professioneel opgezette plantage aangetroffen met een kleine 5000 planten. Bovendien bevond er zich in de ruimte nog een aparte droogruimte, waar nog eens ongeveer 20 kilo lag te drogen. De straatwaarde van de aangetroffen planten en de toppen die lagen te drogen wordt geschat op ongeveer 360.000 euro.

De politie kwam de plantage na onderzoek op het spoor en de mogelijke aanwezigheid werd nog eens bevestigd doordat door Essent was aangegeven dat er een extreem hoog elektriciteitsverbruik in het pand was.

In de loop van de donderdag is de eigenaar/ huurder van het pand, een 44-jarige Hengeloër, aangehouden. Ook in zijn woning werd een onderzoek ingesteld en werd in ieder geval een auto in beslaggenomen.
Het onderzoek wordt voortgezet.
Provincie:
Tag(s):