dinsdag, 20. februari 2007 - 11:07

Jeugdigen stelen auto van pa voor een ritje zonder rijbewijs

Den Haag

In Zuid-Holland heeft de politie maandag en dinsdag jongeren aangehouden die zonder rijbewijs en zonder medeweten van de ouders de auto hadden meegenomen om een ritje te maken.

In Den haag werd maandag een 21-jarige jongen gepakt.
De Hagenaar pikte de auto van zijn vader nadat hij kort daarvoor voor zijn rij-examen was gezakt. Politieagenten zagen de jongen omstreeks kwart voor één met enkele vrienden rijden over de Fruitweg. Plotseling ging de 21-jarige midden op de weg vol op zijn remmen staan. De agenten besloten de jongen te controleren en ontdekten dat hij eerder op de dag voor zijn rij-examen was gezakt en dus niet over een rijbewijs beschikte. De auto had hij zonder toestemming van zijn vader meegenomen.

Dinsdagochtend is in Alphen aan den Rijn een 16-jarig meisje aangehouden. Het meisje bestuurde een auto die van haar vader was. Zij had de auto zonder zijn medeweten meegenomen om een ritje te maken en bezat natuurlijk geen rijbewijs. Agenten kwamen de auto op de Eisenhouwerlaan tegen. Omdat de auto met stadslichten reed besloten de agenten een controle te houden. Na een rit door de wijk, werd uiteindelijk stil gehouden op de Pagasusstraat en kwam de Joyriding aan het licht. De politie maakt proces-verbaal op.
Provincie:
Tag(s):