woensdag, 7. maart 2007 - 13:59

Kruizengrijper actief

Haarlem

De politie in Haarlem is op zoek naar een man die zich de afgelopen maanden zeker 15 maal schuldig heeft gemaakt aan aanranding. De man sloeg voor het eerst toe in het weekeinde van 4 en 5 november 2006. Hij heeft gedurende dat weekeinde zeker zes keer fietsende vrouwen in het kruis proberen te grijpen.

Later deed hij dat nog enkele malen. Uit de aangiften van de slachtoffers bleek dat ze allemaal vanuit het centrum van Haarlem op de fiets onderweg waren, dat de man hen al fietsend was gevolgd en hen dan van achteren beetpakte.

Vervolgens sloeg de man in december, februari en maart nog een aantal keren toe. In bijna alle gevallen hebben de aanrandingen plaatsgevonden in het weekeinde. Drie van de aanrandingen hebben plaatsgevonden op een donderdag, op een fietspad tussen Heemstede naar Zandvoort.

De verdachte is een man van tussen de 30 en 40 jaar met een mager postuur, een onverzorgd uiterlijk en halflang, sluik, blond haar. Hij maakt steeds gebruik van een oude, witte racefiets. De politie is op zoek naar deze man en vraagt mogelijke getuigen van de aanrandingen, mensen die mogelijk weten wie de dader is of slachtoffers die zich nog hebben gemeld, contact op te nemen met de politie in Haarlem.
Provincie:
Tag(s):