vrijdag, 23. maart 2007 - 18:41

Maastricht blij met extra geld van Vogelaar

Maastricht

Het gemeentebestuur van Maastricht is blij met het extra geld dat het nieuwe kabinet ter beschikking stelt voor de verbetering van enkele wijken in de stad. Dit past precies in het gemeentelijke beleid over de buurtgerichte aanpak en het landelijke Grote Steden Beleid. Op basis van gemeentelijke analyses en buurtpeilingen werkt Maastricht immers al geruime tijd aan de verdere verbetering van de leefbaarheid van de stad. Het gaat hier om maatregelen op sociaal, economisch en fysiek gebied.

Minister Ella Vogelaar voor Wonen, Wijken en Integratie (WWI) heeft landelijk 40 wijken geselecteerd waar in deze kabinetsperiode extra investeringen zullen worden gedaan. Deze gelden zijn bedoeld om de leefbaarheid in die wijken te versterken. In oktober 2007 wil de PvdA-minister met de gemeenten convenanten met concrete resultaten hebben afgesloten, die deze kabinetsperiode tot gewenste verbeteringen moeten leiden. Verder zal zij voor eind juni 2007de wijken bezoeken.

In Maastricht gaat het om de buurten Wyckerpoort, Wittevrouwenveld, Limmel en Nazareth. Overigens is nog niet bekend om hoeveel geld het gaat, dat voor Maastricht beschikbaar komt.
Provincie:
Tag(s):