vrijdag, 9. maart 2007 - 16:50

Mannen ingesloten na zware mishandeling

Heerenveen

De twee mannen die dit weekeinde een plaatsgenoot in elkaar sloegen, zitten nog weken vast. De mannen van 22 en 30 jaar worden verdacht van zware mishandeling met voorbedachten rade.

Het duo is voorgeleid aan de rechter commissaris. Die heeft hen voor veertien dagen in bewaring gesteld. De twee namen in de nacht van zaterdag op zondag een 30 jarige man te grazen in zijn woning aan de Vermeerstraat. Een van de twee bewerkte de man tot bloedens toe met zijn vuisten, de ander zwaaide met een mes dat hij uit de keukenla had gehaald.

Het slachtoffer is uit paniek uit het raam gesprongen. Op blote voeten rende hij naar het politiebureau. Van daar is hij per ambulance naar de intensive care van het ziekenhuis gebracht. De Heerenvener is inmiddels weer thuis. Hij liep onder meer een gebroken oogkas op.
Het duo zocht hem thuis op omdat hij scharrelde met een ex vriendin van een van de twee. Zondagochtend startte de politie direct een grote zoekactie naar het duo. Ze meldden zich die middag vrijwillig op het Heerenveense politiebureau.
Provincie:
Tag(s):