donderdag, 6. december 2007 - 19:48

Meisje aangehouden op verdenking doden baby

Almere

Maandag 26 november jongstleden kreeg de politie in Almere melding van een aangetroffen babylijkje. De politie stelde direct onderzoek in en hield nog diezelfde dag een 15-jarige meisje uit Almere aan in verband met de dood van de baby. Het meisje bleek de moeder van de baby te zijn.

Het meisje is tijdens haar inverzekeringstelling in de politiecel bezocht door haar ouders, een arts en een psychiater.

Het voorlopig sectierapport geeft aan dat de baby een voldragen jongetje was en dat er ‘gezien de aangetroffen bevindingen sprake was van zelfstandig leven buiten het moederlijk lichaam’.

Vrijdag 29 november is de verdachte voorgeleid aan de rechter-commissaris die de strafrechtelijke vordering bewaring heeft afgewezen. De kinderrechter heeft vervolgens een voorlopige ondertoezichtstelling en een machtiging uithuisplaatsing bevolen. Daarna is het meisje overgedragen aan het Bureau Jeugdzorg Flevoland. Dit laat het Openbaar Ministerie Zwolle-Lelystad weten.

Aan de hand van het definitieve sectierapport zal de Officier van Justitie het besluit nemen of het meisje strafrechterlijk zal worden vervolgd en zo ja, waarvoor.
Provincie:
Tag(s):