vrijdag, 13. april 2007 - 8:38

Onderzoek naar dood baby in kinderdag-verblijf

Roosendaal

Medici en politie doen onderzoek naar de oorzaak van het overlijden van een 5 maanden oud meisje. Het kindje werd Dinsdagmiddag levenloos in een wiegje in een kinderdagverblijf in Roosendaal aangetroffen. Op donderdag even na 13.00 uur vond een medewerker van een kinderdagverblijf het levenloze lichaampje van de baby nadat zij even daaroo in bed gelegd.

Medewerkers hebben direct geprobeerd te reanimeren. Ook werd het alarmnummer gebeld. Kort daarna kwamen de ambulancedienst en een huisarts ter plaatse. Het 5 maanden oude meisje bleek te zijn overleden. De doodsoorzaak was onduidelijk.

Vervolgens is een GGD arts gewaarschuwd. Verder onderzoek van een kinderarts en een sectie die morgen gepland staat, moet hier meer duidelijkheid over geven. Daarnaast heeft de politie in overleg met de Officier van justitie een sporenonderzoek ingesteld. Ook worden verklaringen opgenomen van betrokken medewerkers.

Voor zowel de ouders van het kindje als voor betrokken medewerkers en andere direct betrokkenen is slachtofferhulp ingeschakeld. Burgemeester Marijnen stelde zich ter plaatse op de hoogte en betuigde zijn deelneming aan de ouders.
Provincie:
Tag(s):