dinsdag, 13. maart 2007 - 14:10

Onrust Utrecht verplaatst naar centrum

Utrecht

De onrust in Utrecht heeft zich dinsdagavond van de wijk Ondiep naar het centrum van de Domstad verplaatst. De ME heeft diverse charches uitgevoerd en heeft meer dan 130 mensen aangehouden, vooral omdat men het samenscholingsverbod negeerde. Volgens RTV Utrecht zouden de relschoppers aanhangers van Ajax, Feynoord, ADO Den Haag en FC Utrecht zijn. Rond de wijk Ondiep zouden zich meerdere groepen jongeren bewegen.

Burgemeester Brouwer had dinsdagmiddag extra maatregelen aangekondigd om te voorkomen dat het dinsdagavond opnieuw uit de hand loopt in de wijk Ondiep. De wijk is afgesloten door de politie en de Mobiele Eenheid. Er waren aanwijzingen dat er 'Reltoeristen' naar de stad Utrecht komen. Deze 'slaan hun slag' erlders in de stad.

Volgens een woordvoerder van de regiopolitie Utrecht zal de ME er op toezien dat alleen de bewoners van de wijk Ondiep toegang krijgen tot de wijk. Andere zullen geweerd worden. Tot hoe laat de wijk afgegrendeld blijft hangt volgens de woordvoerder af hoe de avond zal verlopen.
De wijkbijeenkomst dinsdagavond kan niet doorgaan omdat de veiligheid niet kan worden gegarandeerd.

Maandagavond ontstond in de wijk Ondiep ernstige rellen naar aanleiding van een schietincident waarbij zondagavond een agent een man doodschoot. Donderdagavond zal er een stille tocht worden gelopen door de wijk. De stille tocht start om 19.00 uur op de Thorbeckelaan ter hoogte van de Boerhaavelaan. De familie heeft een oproep gedaan om deze waardig en stil te laten verlopen.
Provincie:
Tag(s):