woensdag, 28. maart 2007 - 11:11

Overval met nepbom op juwelier

Den Haag

Een 48-jarige Hagenaar, eigenaar van een juwelierszaak aan de Papestraat in Den Haag was dinsdag 27 maart omstreeks 16.25 uur het slachtoffer van een overval. De dader, een 37-jarige Hagenaar, kwam de winkel binnen en liep naar de toonbank waar hij een pakketje neerzette.

De man vertelde de juwelier dat dit een bom was en wilde op deze manier juwelen afdwingen. De eigenaar liet zich echter niet intimideren en ging een gevecht aan met de overvaller.

Twee mannen, bezoekers van een tegenoverliggend café, merkten dat het om een overval ging en schoten de juwelier te hulp. Toen de politie ter plaatse kwam troffen zij de overvaller zittend op de grond aan. Hij werd aangehouden. De Explosieven Opruimingsdienst heeft het pakketje onderzocht, en constateerde dat het om een nepbom ging, maar dat deze zeer professioneel in elkaar gezet was.

De Papestraat en de omgeving zijn geruime tijd afgezet geweest, totdat duidelijk werd dat het een nepbom was. Uiteindelijk zijn geen sieraden uit de winkel weggenomen.
Provincie:
Tag(s):