vrijdag, 16. februari 2007 - 8:35

Plannen centrum Emmeloord krijgen vorm

Emmeloord

In en aan het centrum van Emmeloord wordt hard gewerkt, de hele Lange Nering West staat op dit moment in de steigers. Het college van B&W heeft besloten het voorontwerp bestemmingsplan voor De Deel in gang te brengen, zodat in 2009 de plannen voor De Deel kunnen worden gerealiseerd. Tevens heeft het college het definitieve ontwerp voor de bioscoop aan de Beursstraat goedgekeurd.

Het ontwerp voor de nieuwe bioscoop is klaar. De nieuwe bioscoop aan de Beursstraat krijgt drie filmzalen: een zaal met 122 zitplaatsen, een zaal met 93 en een zaal met 70 zitplaatsen. Op de begane grond is ruimte opgenomen voor horeca en commerciële functies. De horeca krijgt een entree aan de voorzijde, aan het Cultuurplein; de commerciële functies krijgen een entree aan de Beursstraat. De direct omwonenden worden uitgenodigd op 7 maart voor een informatiebijeenkomst.

De Lange Nering krijgt nieuw meubilair, zoals banken, lantaarnpalen en prullenbakken. In de ontwerpfase van het centrum hebben deskundigen zich gebogen over deze inrichting. De winkeliers worden betrokken bij het plaatsen van het meubilair. Fair Play, de speelautomatenhal in de Lange Nering 11, heeft aangegeven geïnteresseerd te zijn om te verhuizen naar het nieuw te realiseren bioscoopcomplex.

De Deel zal worden bebouwd tussen 2009 en 2011. Dit hangt samen met het inwoneraantal. Het college van B&W heeft er vertrouwen in dat op lange termijn de groeidoelstellingen worden gehaald. Met de slogan: ‘thuis in Emmelhage’, wordt het wonen in deze nieuwe uitbreidingswijk in de markt gebracht.

Het voorontwerp bestemmingsplan voor De Deel ligt de komende zes weken ter inzage. Ook krijgen verschillende instanties, zoals de provincie en het waterschap, het plan toegestuurd om er op te kunnen reageren.
Provincie:
Tag(s):