donderdag, 10. mei 2007 - 22:06

Politie onderzoekt schoten op woning

Tilburg

Een nog onbekend persoon heeft in de nacht van woensdag op donderdag omstreeks 03.00 uur geschoten op het raam van een woning aan de Donizettistraat in Tilburg. De politie trof in de woning niemand aan. Wel vonden de agenten op de 1e verdieping een hennepkwekerij aan die al geknipt was. De recherche stelt een onderzoek in naar de toedracht van het incident.

Vanmorgen werd door buurtbewoners om 10.45 uur gemeld dat er was geschoten op het raam van de woonkamer aan de voorzijde van een woning aan de Donizettistraat. De agenten van de Noodhulp zagen dat er in dat raam enkele kogelinslagen zaten. Uit de sporen bleek dat er van buitenaf op de woning was geschoten. Na een kort buurtonderzoek werd duidelijk dat er rond 03.00 uur vannacht op de woning was geschoten.

De agenten hebben de onderruit van de voordeur ingeslagen en zijn de woning binnen gegaan. Zij wilden antwoord op de vraag of er nog mogelijk gewonde mensen in de woning waren. Dit bleek niet het geval te zijn. De woning maakte geen bewoonde indruk. Wel werd ontdekt dat op de eerste verdieping een hennepkwekerij was ingericht. In één van de kamers bleken de planten onlangs geknipt te zijn. In een andere kamer stonden wel alle benodigde materialen maar geen planten. Vervolgens is onder leiding van de rechter-commissaris en de Officier van Justitie een zoeking ingesteld. De technische recherche kwam ter plaatse en verrichtte een sporenonderzoek.

Op 17 februari jl. werd in hetzelfde pand, na een melding van wateroverlast ook al een hennepkwekerij aangetroffen. Tegen de bewoner werd toen proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):