zaterdag, 3. maart 2007 - 21:32

Politie stelt deuren nieuw trainingscomplex open

Sevenum

De politiekorpsen Limburg-Noord en Brabant Zuid-Oost hebben onlangs een gezamenlijk trainingscentrum in het Limburgse Sevenum in gebruik genomen. Agenten van beide regio's kunnen in dit hypermoderne complex onder meer sporten, realistisch oefenen en hun schiettoets afleggen.

Deze zaterdag opende de politie de deuren van het centrum zodat ook gewone mensen een kijkje konden nemen in dit nieuwe pand. Zo werden in de realistisch nagebouwde oefenstraat van het centrum demonstraties gegeven. Onder meer de mobiele eenheid en het fietsteam van de politie, de zogenaamde bikers, toonden hun kunnen aan het publiek.

Op een van de drie schietbanen die het centrum rijk is werd ook getoond hoe agenten hun halfjaarlijkse schiettoets moeten afleggen en aan welke eisen zij daarbij moeten voldoen.

Vooral voor kinderen was er tijdens deze open dag genoeg te zien en te doen. Zo konden zij bijvoorbeeld hun ouders of agenten in de boeien slaan, een door middel van een rubber mat beschermde agent slaan met een slagwapen, of klimmen op de klimwandvan het centrum.
Provincie:
Tag(s):