dinsdag, 6. februari 2007 - 8:55

Proef informatie-paneel badgasten in Katwijk

Katwijk

Gedeputeerde Erik van Heijningen van de Provincie Zuid-Holland en het college van B&W van Katwijk hebben afgesproken samen de pilot Badgasten Informatie Paneel uit te gaan voeren.

In mei 2007 wordt op de Boulevard in Katwijk een digitaal informatiepaneel geplaatst. In enkele strandpaviljoens komen kleinere schermen. Het paneel en de schermen kunnen op afstand worden bediend en tonen de actuele informatie over strandveiligheid, het zwemwater en toeristische activiteiten.

Naast de provincie Zuid-Holland en gemeente Katwijk participeren ook Rijkswaterstaat en de Katwijkse Reddings Brigade in deze pilot. Alle partijen beschikken over eigen gegevens die voor de badgast interessant zijn. Het gaat bijvoorbeeld om informatie over stromingen van de zee, informatie van de reddingsbrigade, vondelingen, de kwaliteit van het zeewater, evenementen, gemeentelijke informatie, de buiten- en zeewatertemperatuur, tijden van zonsop- en ondergang en eb en vloed. In de pilot wordt de informatie verzameld en vervolgens getoond op het paneel en de kleinere schermen. Elk uur worden de gegevens ververst. Badgasten worden zo voorzien van actuele en volledige informatie.

Het doel van deze pilot is om het gebruik en de werking van het paneel en het scherm te testen. Als de pilot succesvol blijkt, wordt een voorstel gemaakt voor het uitrollen van het informatiesysteem langs de gehele Zuid-Hollandse kust.
Provincie:
Tag(s):