donderdag, 7. juni 2007 - 20:56

Ruim 4000 euro voor straatkinderen

Emmen

Wat minder leerlingen dan verwacht, maar de opbrengst was weer boven verwachting. De sponsorloop van scholengemeenschap Hondsrug College heeft vandaag ruim 4000 euro opgeleverd. Doel van de actie was zoveel mogelijk geld in te zamelen om Oekraïense kinderen, die nu noodgedwongen op straat leven, een veilig onderkomen te bieden.

Een van de initiatiefnemers van deze sponsorloop, Maarten Groen leerling van vwo-5 van het Hondsrug College, had op wat meer medeleerlingen gerekend. “Het warme, drukkende weer heeft ons wat dat betreft parten gespeeld. Maar met een opbrengst van ruim 4000 euro hebben we meer gekregen dan waar we op gerekend hadden.�

Met de opbrengst van de sponsorloop wil de stichting Dobre Destiny in Heerhugowaard een jeugdcentrum in het Oost-Europese land gaan bouwen. Het jeugdcentrum moet de jeugd in Oekraïne van de straat houden en voor afleiding zorgen. Met het geld moeten ook een afkickplaats voor alcoholverslaafden en diverse weeshuizen gefinancierd worden.

Maarten Groen: “De situatie in Oekraïne is nog altijd erg slecht, ondanks dat het land steeds meer op het Westen gericht is. Ongeveer driekwart van de Oekraïense beroepsbevolking is werkeloos. Hierdoor zwerven veel kinderen noodgedwongen op straat en raken verslaafd aan alcohol en drugs.�

De stichting Dobre Destiny heeft inmiddels 15.000 euro binnen voor dit doel. Het bedrag dat het Hondsrug College bijeen heeft gelopen brengt het totaalbedrag op 19.000 euro. De overheid verdubbelt het bedrag naar 38.000 euro.
Provincie:
Tag(s):