zaterdag, 17. februari 2007 - 12:16

Spoorwegmuseum brengt uniek vakantieprogramma

Utrecht

In de voorjaarsvakantie hoef je je niet te vervelen, want het Spoorwegmuseum brengt een dagvullend programma! Van 19 februari tot en met 4 maart is er van alles te doen. Zo kom je in Wereld 4 een groot en sissend gevaarte tegen met de naam Demokar, stap je terug in de tijd met diverse theatervoorstellingen en openen EduTRAINers speciaal voor de kleintjes een reiskoffer vol met verhalen.

De Demokar laat je zien hoe een stoomlocomotief werkt. Met behulp van een grillplaat, een paar fluitketels en een snelkookpan wordt van alles in beweging gezet. Maar hoe kan dat? EduTRAINers kunnen je hier van alles over vertellen. In Wereld 2 vinden er vanaf 12.00 uur voorstellingen plaats. Ontmoet Annabel die je meeneemt naar het Verre Oosten, of Zacharov die je voorstelt aan de Spaanse hertogin. En Wilberta? Die vertelt je alle geheimen over reizen in de 19e eeuw! Dat was toen niet zo eenvoudig voor een vrouw op stand. Ze vertelt haar unieke reisverhaal tijdens de voorjaarsvakantie in het Spoorwegmuseum.

Zin in avontuur? Stap dan in de lift en kom terecht in een oud mijnwerkersdorp waar de eerste Nederlandse machinist vertelt over zijn belevenissen of schiet in een ride boven, onder en langs stalen monsters. Na dit avontuur, even bijkomen? Geen tijd voor, want in Loods Nijverdal vind je iets vreemds: een versleten oude koffer. Op het eerste gezicht is er niets bijzonders aan te zien. Maar wie de koffer opendoet, ontdekt een aantal spullen van heel lang geleden. Veel gebruikt en bijna vergeten zijn ze, maar vol met bijzondere verhalen……
Provincie:
Tag(s):