woensdag, 7. maart 2007 - 10:11

Stadhuisplein wordt weer groen

Amersfoort

Vrijdag 9 maart worden de nieuwe beuken op het Stadhuisplein verwelkomd. Wethouder Hans van Daalen zal om 19.30 uur de eerste beuk planten. Naar verwachting zal het planten van de overige vier bomen met alle bijbehorende werkzaamheden tot ongeveer 4 uur ’s nachts duren. Om de hoofdingang van het stadhuis goed bereikbaar te houden, vindt het planten van de bomen ’s avonds en ‘s nachts plaats.

Na het droevige afscheid van de zieke monumentale beuken uit 1845 ook wel de “weduwe en haar zeven dochters� genoemd, zullen nu “vijf kleinkinderen� de plaats innemen bij de ingang van het Stadhuis. De 5 rode beuken zijn bij aanplant al flinke jongens. De bomen hebben een stamomtrek van 80 -100 cm, zijn al zo’n 12 meter hoog en hebben een kroon van 6 meter breed. Ze worden met speciaal transport vervoerd uit Noord-Duitsland. Aangezien dit transport overdag in de stad voor overlast zou zorgen en het stadhuis bereikbaar moet zijn, arriveren de wagens pas tegen de avond. De voorbereidende activiteiten starten om 17.00 uur. Het Stadhuisplein wordt dan geheel afgezet en is niet meer toegankelijk voor publiek.

Het planten van zulke grote bomen in de avonduren is een bijzondere gebeurtenis. Iedereen die dit schouwspel wil zien, is van harte welkom om achter de afzetting te komen kijken. Gemeente Amersfoort zorgt voor koffie en een versnapering.
Provincie:
Tag(s):