donderdag, 18. januari 2007 - 10:02

Twee mannen aangehouden na overval op winkel

Lemmer

Dinsdag zijn een 26-Jarige inwoner van Hasselt en een 30-Jarige van Zwartsluis aangehouden op verdenking van een overval op een winkel in Lemmer.

Op woensdagavond 13 december werd een overval gepleegd op een winkel aan de Nieuwedijk. Door luid te schreeuwen wist de winkelier de overvaller af te schrikken, waarna hij zonder buit vertrok.

De recherche van de politie Fryslân startte een onderzoek. Zo werd er onder andere een uitgebreid buurtonderzoek gehouden en ook werd er met diverse getuigen gesproken. Enkele getuigen hadden rond het tijdstip van de overval gezien dat twee mannen zich verdacht gedroegen op het parkeerterrein De Helling. Toen ze later van de overval hoorden meldden zij zich bij de politie en aan de hand van het genoteerde kenteken wist de politie de twee mannen op te sporen.

De eigenaar van de auto, een 26-jarige inwoner van Hasselt, werd dinsdagochtend in zijn woonplaats aangehouden. Na verhoor bekende de verdachte dat hij de overval samen met een 30-jarige inwoner van Zwartsluis had gepleegd. Deze verdachte werd dinsdagavond in zijn woonplaats aangehouden en ook hij bekende. De twee zijn ingesloten en worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.
Provincie:
Tag(s):