woensdag, 14. maart 2007 - 8:45

Veel arrestaties in Utrechtse wijk

Utrecht

De onrust in Utrecht heeft zich dinsdagavond van de wijk Ondiep naar het centrum van de Domstad verplaatst. De ME heeft diverse charges uitgevoerd en heeft meer dan 135 mensen aangehouden, vooral omdat men het samenscholingsverbod massaal negeerden.

Volgens de politie waren onder de relschoppers enkele honderden supporters van Ajax, Feijenoord, ADO-Den Haag en FC-Utrecht.

Van de 135 mensen die dinsdagavond zijn aangehouden, zitten nog zeven mensen vast. Zij worden donderdag voorgeleid. De man die met zijn auto in reed op de ME wordt poging tot doodslag ten laste gelegd. De vijf andere worden voorgeleid voor opruiing, stenen gooien en bedreiging. De overige krijgen een bekeuring van 130 euro. De arrestanten zijn meegenomen naar politiebureau's in Utrecht, Amsterdam en Den Haag.

Burgemeester Brouwer had dinsdagmiddag extra maatregelen aangekondigd om te voorkomen dat het dinsdagavond opnieuw uit de hand zou lopen in de wijk Ondiep. De wijk is woensdagochtend nog steeds afgesloten door de politie en de Mobiele Eenheid.

Volgens een woordvoerder van de regiopolitie Utrecht zal de ME er op toezien dat alleen de bewoners van de wijk Ondiep toegang krijgen tot de wijk. Anderen zullen net als gisteren worden geweerd. De gemeente en politie hebben woensdagochtend besloten dat de hekken tot zeker donderdag blijven staan om, wanneer het weer tot ongeregeldheden komt, beter en sneller te kunnen ingrijpen.

Donderdag zal een stille tocht worden gehouden na aanleiding van de schietpartij waarbij een bewoner door een politiekogel dodelijk werd getroffen. De familie van het slachtoffer heeft via een folder opgeroepen de rust te bewaren, anders zal de stille tocht niet kunnen plaatsvinden.
Provincie:
Tag(s):