dinsdag, 20. februari 2007 - 9:36

Verbetering openbaar vervoer Friesland

Friesland

Het openbaar vervoer in Friesland wordt een belangrijk thema in de komende verkiezingsstrijd. GrienLinks beloofde proeven met gratis openbaar vervoer bij de lancering van haar verkiezingsprogramma in januari. Vandaag wordt een nieuwe website over het openbaar vervoer in Friesland gelanceerd. Op de site kan iedereen suggesties doen voor verbeteringen van het openbaar vervoer. Een opvallend onderdeel van de site is, dat bezoekers ook een compliment kunnen uitdelen aan de chauffeurs.

Lijsttrekker van GrienLinks Irona Groeneveld, benadrukt dat het initiatief enorm kan bijdragen aan een beter openbaar vervoer in de provincie. “Door iedere inwoner te vragen wat hun suggesties voor verbeteringen zijn weten bestuurders precies wat er nodig is. Zo kan je blunders bij de aanbesteding van openbaar vervoer voorkomen.� Alle suggesties en ideeën die binnenkomen op de website worden doorgegeven aan de vervoersmaatschappijen en politici.

Irona Groeneveld wil geen kwaad woord horen over chauffeurs van de vervoersmaatschappijen en bood hen daarom ook op Valentijnsdag al oranjekoek aan. Groeneveld kreeg die dag van menig chauffeur te horen dat de politieke wens van het College om met weinig geld beter openbaar vervoer te willen in feite de oorzaak is van veel onvrede bij reizigers en chauffeurs. “Als politieke partij willen wij besluiten nemen over het openbaar vervoer die aansluiten bij de wensen van de inwoners van onze provincie. Door de juiste politieke en bestuurlijke keuzes te maken kan je het geld dat daarvoor nodig is beschikbaar maken. Minder dure en onnodige wegen betekent meer geld voor een goed openbaar vervoer. Zo simpel is het. Daarom zijn we benieuwd naar de reacties op www.beter-ov-friesland.nl. Want met die wensen in ons achterhoofd kan GrienLinks de juiste politieke keuzes maken de komende vier jaar.
Provincie:
Tag(s):