zondag, 25. maart 2007 - 19:22

Verwarde man zorgt voor ontruiming NS station Almelo

Almelo

Op last van de politie is zondag het station en het Stationsplein van Almelo ontruimd geweest. Rond 17.45 uur werd er een verdachte paket gevonden door NS personeel met bedrading en batterijen. Daarom hebben zij de politie gewaarschuwd. Het station werd ontruimd en het treinverkeer stilgelegd. Een bomverkenner van de politie heeft de koffer onderzocht en bepaald dat de EOD gewaarschuwd moest worden.

Medewerkers van de NS, voor reizigers op het station aanwezig vanwege de werkzaamheden aan het spoor tussen station Almelo en Almelo De Riet, hebben enige tijd een verwarde man in de gaten gehouden en hem ook aangesproken op zijn reisbestemming. De man nam echter geen enkele trein, en de medewerkers legden een relatie tussen de man en de aangetroffen koffer. De man is daarop aangehouden door de politie

Uit gesprekken met de verwarde man bleek na enige tijd dat de koffer geen echte bom bevatte. Nadat de politie de koffer rond 19.45 uur heeft verwijderd kon het treinverkeer worden hervat. In de koffer bleek een oude computer te zitten, samen met een tijdklok en bedrading. Voor de ernstig verwarde man is psychiatrische hulpverlening ingeschakeld.
Provincie:
Tag(s):