zondag, 4. maart 2007 - 23:22

Vier verdachten aangehouden voor laffe beroving

De politie heeft zaterdagnacht twee mannen (49 en 30 jaar) en twee vrouwen (49 en 23 jaar) uit Musselkanaal aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij een laffe beroving op een 83-jarige vrouw uit Musselkanaal.

Een buurtbewoner had iemand omstreeks 03.15 uur om hulp horen roepen en schakelde de politie in. De schreeuw om hulp kwam uit een woning aan de Verbindingsweg. Daar liep de 49-jarige vrouw in handen van agenten. Zij werd na een kort onderzoek aangehouden. Het slachtoffer verklaarde dat de vrouw haar had bestolen. Zij bedreigde de vrouw en maakte hierbij gebruik van pepperspray. Tijdens de fouillering van de verdachte kwam het busje pepperspray aan het licht. Ook de buit kwam naar voren. De buit is in beslag genomen.

Uit het eerste onderzoek bleek dat de vrouw niet alleen handelde. Ook drie andere verdachten werden getraceerd. Zij zaten in een auto die geparkeerd stond aan de Verbindingsweg. De 49-jarige bestuurder bleek ook nog onder invloed te zijn. Hij had 1,05 promille alcohol in zijn bloed. De politie stelt een nader onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):