zondag, 25. februari 2007 - 9:34

Vrouw slaat in de Reguliers-breestraat Hugh Grant in de boeien

Amsterdam

Vrijdagavond 23 februari even na acht uur werd filmster Hugh Grant, bij een premiere-avond van het Tuschinski theater in de Reguliersbreestraat, door een handschuddende fan in de boeien geslagen. De held van het witte doek zat ongeveer 10 minuten onvrijwillig aan zijn fan vast. Omdat er geen sleuteltjes van de handboeien waren moest de politie er aan te pas komen om de stalen boeien door te knippen.

Tegen de vrouw, een 22-jarige verslaggeeftser van een Nederlandse omroepmaatschappij, is proces-verbaal opgemaakt. Zij werd 's avonds na verhoor heengezonden. Terwijl de filmbekendheid al handenschuddend over de rode loper naar de ingang van het theater liep werd zijn aandacht getrokken door twee dames.

Zij mochten, ondanks negatief advies van de beveiligers van Grant, onder de afzetting door. Terwijl ze in gesprek waren met Grant sloeg een van hen de bekendheid geheel onverwacht in de handboeien. Grant, die de ludieke actie in eerste instantie wel kon waarderen, wilde na enkele minuten toch wel weer los.

Toen bleek dat er geen sleuteltje meer was om de stalen gevaartes te openen, werd een beroep gedaan op de politie. Die wist de onvrijwillige verbintenis met een speciale betonschaar te verbreken. De vrouw, die gefilmd werd door een Nederlandse omroep, werd voor verhoor meegenomen naar een politiebureau. Hugh Grant deelde later mee dat hij afzag van aangifte.
Provincie:
Tag(s):