maandag, 7. mei 2007 - 11:30

Weer brand in afvalberg de Spinder

Tilburg

Vannacht werd omstreeks 00.52 uur een brand gemeld in een afvalberg aan de vuilstortplaats de Spinder aan de Vloeiveldweg. De Tilburgse brandweer schaalde op en bestreed samen met de korpsen Kaatsheuvel, Loon op Zand, Waalwijk, Rijen, en Oosterhout de brand. Er werden circa 40 spuitgasten ingezet. De brandweer was de brand omstreeks 04.00 uur meester.

Er werd bluswater toegevoerd vanaf Het Blauwe Meer. De politie sloot vanwege de rookontwikkeling de Vloeiveldweg af. De rookwolk dreef in de richting van Loon Op Zand. Er was geen sprake van gevaar voor het verkeer op de Midden Brabantweg omdat het zicht daar nog ruim voldoende was.

In de nacht van maandag 23 op dinsdag 24 april jl. brak ook al brand uit in een afvalberg op de Spinder. Ook toen schaalde de brandweer op tot grote brand mede om voldoende materieel ter plaatse te krijgen voor de waterwinning.

De brand van vannacht is volgens de brandweer vermoedelijk ontstaan door broei, dat door de droogte en temperatuur van de afgelopen weken kennelijk is ontstaan. De politie ziet geen verband met de brand in een textielbedrijf aan de Siriusstraat van afgelopen weekend.
Provincie:
Tag(s):