vrijdag, 16. februari 2007 - 8:16

Zoekmachine bibliotheek officieel in gebruik genomen

Lelystad

In Bibliotheek Lelystad is 'De catalogus' officieel in gebruik genomen. Na inleidende woorden door gastheer Jan Gommer, heeft gedeputeerde Laura Bouwmeester het logo van De catalogus virtueel onthuld en vervolgens de zoekmachine in gebruik genomen door het invoeren van de zoekterm ‘verkiezingen’.

De catalogus ontsluit met één systeem de catalogi van de Flevolandse bibliotheken en geeft daarnaast toegang tot catalogi van regionale en landelijke collecties en gegevensbestanden. De bezoekers van de bibliotheken krijgen met De catalogus op een overzichtelijke en handige wijze de beschikking over uiteenlopende bronnen van informatie.
Flevolandse collecties die worden gekoppeld aan de zoekmachine zijn ondermeer het Rijksarchief en het archief van het Sociaal Historisch Centrum.

Naast de ‘gevonden treffers’, geeft De catalogus een overzicht van gerelateerde termen, waarbij in een ‘woordenwolk’ rond de zoekterm de gerelateerde termen worden weergegeven.

De aanschaf van De catalogus wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Flevoland, in het kader van de bibliotheekvernieuwing.
Provincie:
Tag(s):