woensdag, 19. maart 2008 - 20:30 Update: 17-09-2018 14:21

Afscheid van brandweerduiker Wim Matthijssen

Terneuzen

Woensdag is de omgekomen Terneuzense brandweerduiker Wim Matthijssen (38) herdacht. Tijdens de bijeenkomst hielden brandweerlieden een dodenwacht.Matthijssens directe collega;s brachten de kist langs een erehaag van mensen uit de omliggende korpsen de sporthal in. De kist van de brandweerman was bedekt met een brandweervlag en ook lag het uitgaanstenue en de pet op de kist.

Na de herdenkingsplechtigheid werd Matthijssen in besloten kring gecremeerd.

Verschillende mensen namen het woord, onder wie burgemeester Lonink, de Terneuzense brandweercommandant Meijering en Monique van Meijl, de echtgenote van Wim Matthijssen. De brandweerman werd beschreven als '' bevlogen en moedig, een mens met hart voor vuur en water '.Matthijssen stond bekend als dans- en feestbeest. Muziek nam een belangrijke plaats in in zijn leven. Tijdens de bijeenkomst klonk rock- en rollmuziek waarvan Matthijssen hield.

Sportcentrum Vliegende Vaart in Terneuzen is in verband met deze gelegenheid gesloten voor alle andere activiteiten. Veel belangstellenden, zo'n 1200, reisden vanuit Nederland, Belgie en Frankrijk af om aanwezig te zijn.

Matthijssen kwam vorige week om het leven bij bergingswerkzaamheden in het Kanaal van Gent naar Terneuzen. Het ging om de auto van Aarnout Zeegers, de man die in Roosendaal zijn kinderen ombracht.

Woensdag werden de brandweertaken van het brandweerkorps Terneuzen overgenomen door korpsen uit de omgeving.

Het onderzoek naar de oorzaak van het duikongeval begint binnenkort. Er is voor gekozen om het onderzoek pas uitgebreid te doen na de uitvaart.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: