dinsdag, 4. maart 2008 - 23:12

Bart de Boer wordt topman Efteling

Eindhoven

Met ingang van 1 juni a.s. wordt Bart de Boer, nu algemeen directeur van Eindhoven Airport, directievoorzitter van de Efteling. Acht jaar lang heeft Bart de Boer de functie van directeur bij Eindhoven Airport vervuld. Onder zijn leiding zijn belangrijke mijlpalen in de ontwikkeling van Eindhoven Airport bereikt.

Bij zijn komst in 2000 had de luchthaven nog geen 350 duizend passagiers. In 2007 waren dat er meer dan 1,5 miljoen. In zijn periode als algemeen directeur zijn in goed overleg met publieke en milieupartijen twee Regionale Overeenkomsten afgesloten waarin de voorwaarden werden geschapen voor de groei van de luchthaven. In 2005 is met het openen van de nieuwe terminal de eerste stap gezet in de uitvoer van de Stedenbouwkundige visie die in 2001 is opgesteld.

“Het wordt tijd voor een volgende stap�, verklaart De Boer. “Ik denk dat er een luchthaven staat die een belangrijke rol speelt in Brainport en klaar is voor de volgende fase. Hiervan zullen nieuwe lokale en nationale afspraken en een thuisbasis van een luchtvaartmaatschappij deel moeten uitmaken�.

De Efteling is een nationaal en internationaal toonaangevend bedrijf in de markt van dag- en verblijfsrecreatie dat jaarlijks meer dan 3 miljoen bezoekers naar Kaatsheuvel trekt en met een omzet van meer dan 100 miljoen Euro. De directie, waarvan De Boer de voorzitter wordt, geeft richting en leiding aan zes verschillende bedrijfsonderdelen. Die onderdelen zijn het Efteling Attractiepark, het Efteling Hotel, het Efteling Golfpark, Efteling Theater, Efteling Evenementen en de Media & Licensing-activiteiten.

“Hoewel ik tot en met de dag van vandaag met veel energie en plezier bij Eindhoven Airport heb gewerkt, is de Efteling een unieke kans die ik heb gegrepen. Maar, eerlijk is eerlijk, ik heb flink wat gewikt en gewogen�, aldus De Boer.

Over de opvolging van De Boer bij Eindhoven Airport is nog niets bekend. De Raad van Commissarissen, onder leiding van Peter Swinkels, buigt zich over een juiste invulling van de directiepost.
Provincie:
Tag(s):