vrijdag, 15. februari 2008 - 1:27 Update: 18-09-2018 22:26

Brandweer Schouwen-Duiveland zoekt nieuwe vrijwiligers

Schouwen-Duiveland

Onder het motto Wie helpt ons uit de brand is de brandweer Schouwen-Duiveland een actie begonnen om nieuwe vrijwilligers (m/v) te werven.Met posters, krantenartikelen en een radio-interview wil de brandweer nieuwe leden werven voor de brandweerposten Brouwershaven, Bruinisse, Dreischor, Haamstede, Kerkwerve, Renesse, Scharendijke en Zierikzee.

Werken als brandweerman of vrouw gebeurt weliswaar op vrijwillige basis (tegen een kleine vergoeding) maar is niet vrijblijvend. Met een eenjarige basiscursus, vervolgcursussen en een wekelijkse oefening houden de brandweermensen hun kennis en vaardigheden op peil. Ieder jaar worden de prestaties gemeten. De nieuwe vrijwilligers moeten bovendien niet op een uurtje meer of minder kijken. Zij kunnen bovendien ieder moment van de dag worden opgeroepen.

Voor hun werk ontvangen de brandweermensen een vergoeding. Ook zijn zij tijdens hun werk verzekerd tegen ongevallen.

Wie zich als vrijwilliger aan wil melden moet tenminste 18 jaar oud zijn en wonen en werken op Schouwen-Duiveland. Naast een sportieve inslag moet hij of zij ook enig technisch inzicht hebben.

Omdat er hoge eisen worden gesteld aan brandweermensen, bestaat de selectieprocedure uit een sporttest en een medische keuring plus een sollicitatiegesprek.

De brandweer Schouwen-Duiveland telt 160 vrijwillige brandweermensen, onder wie drie vrouwen en zes beroepsbrandweerlieden.

Wie vragen heeft over het werk als brandweerman of vrouw bellen naar Elly de Bad, telefoon 0111 452 301.  informatie over werken bij de brandweer.

Belangstellenden kunnen tot uiterlijk1 maart een sollicitatiebrief sturen naar de brandweercommandant, Dolph te Paske, postbus 5555 4300 JA Zierikzee.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: