zaterdag, 26. juli 2008 - 9:30

Dronken automobilist op zijn kop

Tilburg

Vrijdagmorgen 25 juli is rond 06.20 uur bij een verkeersongeval op de Heikantlaan in Tilburg een dronken bestuurder met zijn auto over de kop geslagen. De alcomobilist bleef ongedeerd, zijn auto raakte total-loss.

De 24-jarige Tilburgse automobilist reed over de Quirijstoklaan, komende uit de richting van de Ringbaan Noord. Naar eigen zeggen was hij bezig met zijn mobiele telefoon, waardoor hij zijn auto niet onder controle had. De man reed met circa 50/60 km/u op de Heikantlaan tegen een boom en sloeg vervolgens over de kop.

Omdat er alcohol in het spel was, gingen de agenten over tot de arrestatie van de veroorzaker. De verdachte moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyseapparatuur gaf een uitslag van 475 ug/l. De man had nog maar drie jaar zijn rijbewijs en is daarom aan te merken als een beginnend bestuurder. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van zes uur opgelegd. De politie heeft een verzoek gedaan aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen om te onderzoeken of de verdachte nog wel beschikt over de lichamelijke en/of geestelijke geschiktheid, om motorrijtuigen te besturen.
Provincie:
Tag(s):