maandag, 17. maart 2008 - 19:35

Drontenaar opgepakt voor bedreiging en poging tot doodslag

Dronten

Zaterdagmiddag 15 maart heeft de politie een 45-jarige Drontenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van bedreiging en poging doodslag.De man zette in een kapperszaak in Dronten een 33-jarige vrouw letterlijk het mes op de keel en bedreigde ook het overige personeel. De toegesnelde politie wist de man te overmeesteren en aan te houden. Bij de aanhouding werd het mes aangetroffen en in beslag genomen. De bedreigde vrouw raakte gewond aan haar hand en moest zich onder doktersbehandeling laten stellen. De verdachte is ingesloten en in verzekeringgesteld. De recherche van basiseenheid Dronten heeft de zaak in onderzoek.

Zaterdagmiddag rond 12.40 uur liep de man de kapperszaak binnen en bedreigde daar eerst een 24-jarige bedrijfsleidster met een mes. Vervolgens pakte hij de 33-jarige vrouw vast en dreigde haar met het mes te doden. Daarbij werd de vrouw met het mes in haar hand gestoken.
Gealarmeerde agenten zagen hoe de man het mes letterlijk op de keel van de vrouw hield en sommeerden, onder dreiging van hun dienstpistool, het mes te laten vallen. Op het moment dat hij het mes had weggelegd werd de man overmeesterd en de vrouw in veiligheid gebracht.

Zowel het aanwezige personeel als enkele klanten waren getuigen van deze ingrijpende gebeurtenis. Voor hen is direct slachtofferhulp en professionele opvang geregeld. De verdachte zal dinsdag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Dader en slachtoffer zijn bekenden van elkaar. Vermoed wordt dat relationele problemen de oorzaak zijn van het voorval.
Provincie:
Tag(s):