maandag, 19. mei 2008 - 17:44

Gouden stenen moeten weg van gemeente Tilburg

Tilburg

De zeven gouden keien die een maand geleden voor veel beroering zorgden in Brabant moeten weg. De stenen, die onderdeel bleken te zijn van een reclamecampagne van het Tilburgse bedrijf Habidrome wonen, mogen niet blijven liggen van de gemeente Tilburg.

Het bedrijf had aangeboden de fraaie goudkleurige stenen met inscripties in het Tilburgse Leijpark te laten liggen, als kunstwerk, maar de gemeente is bang dat er dan meerdere soortgelijke acties komen.

Habidrome had vooraf al aangekondigd dat als de gemeente de stenen niet wil, de keien voor een goed doel geveild zullen worden. Welk doel dat zal zijn, moet nog worden bepaald. Wel is duidelijk dat zes van de zeven ter veiling gaan; de zevende zal "later deze zomer een bijzondere bestemming krijgen die tot die tijd een verrassing moet blijven.", aldus Habidrome in het Brabants Dagblad.

Komende zondag om 17.00 uur zullen de keien worden verwijderd en tijdelijk elders worden opgeslagen.

Vorige maand doken de stenen op geheimzinnige wijze op in Tilburg, Vught en Eindhoven. In het holst van de nacht werden de keien neergelegd onder mysterieuze omstandigheden door, zo bleek achteraf, een hoveniersbedrijf uit Riethoven. Zij deden dat in opdracht van een geheimzinnige opdrachtgever. Die opdrachtgever bleek achteraf Habidrome te zijn. Het bedrijf bouwt en verbouwt seniorenwoningen zodat mensen langer in hun oude huis zelfstandig kunnen blijven wonen
Provincie:
Tag(s):