woensdag, 1. oktober 2008 - 18:51

Herdenkingsbijeenkomst Relus ter Beek

Assen

De provincie Drenthe herdenkt Commissaris van de Koningin A.L. ter Beek zaterdag aanstaande tijdens een besloten bijeenkomst in de TT Hall te Assen. RTV Drenthe zendt de herdenkingsbijeenkomst rechtstreeks uit op radio en televisie. De provincie verwacht dat ongeveer zevenhonderd genodigden voor het afscheid van de politicus naar de Drentse hoofdstad zullen komen.

Er is voor een rechtstreekse televisie- en radiouitzending gekozen om de Drentse bevolking in de gelegenheid te stellen de afscheidsbijeenkomst op een goede manier te volgen. In de TT Hall zullen behalve familie en vrienden vertegenwoordigers aanwezig zijn van een groot aantal organisaties en instellingen die een relatie hebben met de provincie, maar ook veel mensen, die de Commissaris van de Koningin nog kennen uit zijn Haagse periode. Meer dan twintig jaar is hij actief geweest in de landelijke politiek. Eerst als lid van de Tweede Kamer en vervolgens als Minister van Defensie in het derde kabinet-Lubbers. De commissaris was een groot sportliefhebber. Om die reden zullen zeker ook vertegenwoordigers uit de sportwereld acte de présence geven.

Sprekers op de herdenkingsbijeenkomst zijn onder anderen Minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken, PvdA-politicus Van Tijn, de oud-Commissaris van de Koningin in Groningen, Alders, en gedeputeerde Haarsma namens de provincie Drenthe. De bijeenkomst wordt muzikaal opgeluisterd door onder anderen Harry Muskee en Daniël Lohues.

Bij de provincie is inmiddels een groot aantal condoleances binnengekomen, waaronder tot nu toe vijfhonderd via de provinciale website. In het provinciehuis te Assen en in Drentse gemeentehuizen liggen condoleanceregisters ter ondertekening.

Commissaris van de Koningin Ter Beek wordt in besloten kring begraven.
Provincie:
Tag(s):