vrijdag, 7. november 2008 - 22:13

Hoe ziet u de Grote Markt?

Almere

Wordt het een kunstwerk, een fontein of toch iets anders? Inwoners van Almere brengen vanaf maandag 10 november hun stem uit voor een nieuw toonaangevend object op de Grote Markt in Almere Stad.

Onder het motto Hoe ziet u de Grote Markt kan gestemd kan worden via internet www.almere.nl/grotemarkt. In de hal van het stadhuis en in de bibliotheken van Almere Haven en Almere Stad liggen stemformulieren klaar. Bovendien worden in de week van 10 november stemformulieren uitgedeeld op de Grote Markt en in het winkelgebied.

Zoals bekend wordt de Grote Markt in het stadshart van Almere opnieuw ingericht. Het nieuwe plein zal goed aansluiten op de kwaliteit en uitstraling van het nieuwe stadshart. De nieuwe inrichting zal het gebruik als horecaplein verder vergroten. Op dit vernieuwde plein is plaats voor iets bijzonders, aan de noordkant van het plein. Wat het precies moet worden, staat nog niet vast. Dat bepalen de Almeerders zelf.

De gemeente Almere stelt de mening van alle Almeerders op prijs. Op www.almere.nl/grotemarkt wordt vanaf 10 november uitgelegd hoe de stemming zal verlopen en is alle nodige achtergrondinformatie te vinden.

Gevraagd wordt om mee denken met de richting waarin een ontwerper of kunstenaar zijn of haar model kan vormgeven. Moet het bijvoorbeeld een modern kunstwerk worden? Of past een bijzondere waterpartij beter bij Almere? Of gaat de voorkeur uit naar iets heel anders, bijvoorbeeld een object dat aansluit bij de horecavoorzieningen op het plein? Bezoekers, gebruikers en bewoners mogen het zeggen.

In twee stemrondes wordt toegewerkt naar een eindvisie. De eerste stemronde loopt van 10 november tot en met 24 november. Vervolgens worden de resultaten geïnventariseerd. De eerste peiling vormt de basis voor de keuze van drie ontwerpers. Deze ontwerpers gaan vervolgens aan de slag.

Eind januari presenteren zij hun ideeën tijdens een gezellige avond. Locatie en tijdstip worden via de site en via de pers bekend gemaakt. Tijdens deze avond kan worden gediscussieerd over de drie ontwerpen. Tijdens de twee weken die daarop volgen kan wederom via internet en de stemformulieren gestemd worden voor het beste ontwerp.
Provincie:
Tag(s):